| | Kachny
|
11.3.2001
Kachny, kachny, kachny,...Kačeři a na medu, zorganizovala
Pekari, příprava Kačerů
Honza Karásek s mámou, med dodaly fčely. Příjemně protože u jídla prožité nedělní odpoledne. V příjemném kočkoidním prostředí u Bachrachů. Kačeři byli dva na medu a jeden na pomerančích. Jemné strdím prosycené masíčko,
ten pomerančový po krátké přestávce (reset chuťobuněk) měl nasládlou příchuť pomeranče.
A ty přílohy! Rýže, bramborový salát s jablky, zelí s křenem. Mňam.
Kachna na medu
- 1 kachna
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce sojovky
- 2 lžíce vína šao sing (vermuth)
- 1 šálek vývaru
- špetka wei-su (neznám)
Zvolna pečeme v troubě za stálého přelívání přelivem z medu, sojovky, vína,
vývaru a wei-su.
Kachna na pomerančích
- 1 kachna
- sůl, pepř, lžička tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 pomeranče
- 2 jablka
- 1 bobkový list, petrželka
- sklenka bílého vína
- 20g mouky, šťáva z pomeranče, někdy i šlehačka
Kachnu osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky pomeranče, jablek, bobkovým
listem a petrželkou. Pečeme. Když je kachna téměř hotová, zalejeme vínem a za častého
polévání pečeme až do červena. Nakonec přidáme do omáčky šťávu z pomeranče a
nakrájenou kůru, kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomeranče opečeného na másle.
Dobrou chuť přeje maminka Karásková.
FILABEL 11.3.2001